Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?

Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?

Niet alle zonnecrèmes hebben de SPF die ze beloven
Niet alle zonnecrèmes hebben de SPF die ze beloven
31 mei 2017
Beauté Pacifique Stay zonneproducten
6 Excuses om geen zonnecrème te smeren (en tips om ze niet meer te hoeven maken)
19 juni 2017

We weten ondertussen wel dat we een crème met SPF moeten smeren als we ons blootstellen aan de zon, zelfs als deze verborgen zit achter de wolken. Maar weten we ook hoe we ons moeten insmeren? En hoe vaak? Zonnecrème is veilig en kan onze huid beschermen tegen huidkanker (UVB-stralen) en vroegtijdige veroudering (UVA-stralen), maar alleen als we de crème ook juist aanbrengen:

  1. Kies een zonnecrème met een SPF van 30 of hoger, die waterresistent is en je beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen.
  2. Breng je zonnecrème royaal aan voor je naar buiten gaat. Het duurt ongeveer 15 minuten voor je huid de zonnecrème geabsorbeerd heeft en je beschermd bent. Als je wacht tot je in de zon bent voor je begint te smeren, is je huid niet beschermd en kan je verbranden.
  3. Gebruik genoeg zonnecrème. De meeste volwassenen hebben minstens 30 gram zonnecrème nodig om hun hele lichaam in te smeren. Dat is ongeveer zoveel als in je handpalm past. Wrijf de crème goed in je huid in.
  4. Smeer zonnecrème op elk stukje bloot vel. Vergeet je nek, gelaat, oren, de bovenkanten van je voeten en je benen niet. Vraag iemand om je te helpen met het insmeren van moeilijk bereikbare plekjes zoals je rug. Als je dun haar hebt of kalend bent, smeer dan ook je hoofd in of draag een hoed met een brede rand. Om je lippen te beschermen, gebruik je best een speciale lippenbalsem met een SPF van minstens 15.
  5. Breng je zonnecrème minstens om de twee uur opnieuw aan om beschermd te blijven, of meteen na het zwemmen of zweten. Mensen die verbranden hebben over het algemeen niet genoeg zonnecrème gebruikt, de crème niet vaak genoeg opnieuw gesmeerd of een vervallen product gebruikt.

Elke keer wanneer je buiten komt, wordt je huid blootgesteld aan de schadelijke UV stralen van de zon. Zelfs op bewolkte dagen en in de winter. Dus, of je nu op vakantie bent of je maakt een snelle wandeling in jouw buurt: vergeet niet te smeren!beaute-pacifique-stay

Uiteraard zijn de STAY zonneproducten van Beauté Pacifique uiterst geschikt om je te beschermen tegen de zon. STAY Beautiful (gelaat en décolleté) en STAY Outside (lichaam) bevatten een SPF30 en beschermen je huid zowel tegen UVB als UVA stralen. De unieke combinatie van vijf UV-filters beschermen efficiënt tegen zowel UVA- als UVB-straling terwijl Vitamine E de vrije radicalen bestrijdt. Beide producten voorkomen/verminderen de zonnebrand en zonneschade die uw huid anders vroegtijdig zouden verouderen en beschadigen. De crèmes bevatten resveratrol en procyanidine uit ons speciale Chileense druivenpitextraxt die, samen met Vitamine E, zorgen voor een krachtig antioxidant anti-age effect. De STAY Cool aftersun verzacht en koelt de geïrriteerde en verbrande huid actief en werkt tevens ook als niet-giftig insecten afstotend middel. Zoethoutwortelextract vermindert roodheid, terwijl vitamine A een anti-aging effect heeft op de huid. Verrijkt met Vitamines C, E en natuurlijke squalaan. Deze aftersun dringt diep in de huid en helpt met het herstellen en behouden van het vocht in de huid en maakt deze glad en zacht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *