3 verrassende tips om je beter te beschermen tegen de zon – Beauté Pacifique

3 verrassende tips om je beter te beschermen tegen de zon

5 fouten die mensen met een vette huid moeten vermijden
25 augustus 2016
Super Skin Foods
Super Skin Foods
25 augustus 2016
Toon alles

Je weet waarschijnlijk al hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon en hoe je zonnecrème moet gebruiken: ga voor een spf van tenminste 30, breng deze dagelijks aan en neem hem mee om herhaaldelijk opnieuw aan te brengen. Maar zelfs dokters moeten om de zoveel tijd een cursus volgen om up-to-date te blijven wat betreft de laatste nieuwe ontdekkingen. Dus zie dit berichtje als jouw eigen opfrissertje wat betreft zonbescherming. Deze 3 tips helpen je om je nog beter te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, en de kans bestaat dat je ze nog nooit had gehoord.

1. Sommige zonnebrillen zijn beter dan andere…
Het is niet omdat je geen zonnecrème mag aanbrengen op je oogleden (deze kan door de dunne huid dringen en je ogen irriteren), dat je je ogen onbeschermd mag laten. De oplossing: een zonnebril met gepolariseerde glazen en UV filters. Vermijd wel alles wat de zon reflecteert, zoals bijvoorbeeld gespiegelde glazen of accenten van metaal (denk aan die pilootzonnebrillen: zeer slecht). Deze kaatsen extra UV licht terug, recht op je huid. 

2. Hoe groter je hoed, hoe veiliger de huid.
Een zonnehoed zou standaard deel moeten uitmaken van je strandkit, samen met zonnecrème en enkele flesjes Corona (vergeet je flesopener niet). Maar voor je gaat shoppen: vergeet je meetlint niet, want de rand van je houd moet overal minstens 10 cm zijn. Dit garandeert bescherming voor je hoofdhuid en de toppen van je oren, waar mensen vaak vergeten om zonnecrème te smeren en waar veel huidkankers zich beginnen te ontwikkelen.

3. Laat de lipgloss achterwegen – ja, zelfs als deze een spf bezit.
Natuurlijk houdt een gloss met spf de UV stralen tegen, maar het goedje blijft niet lang op je lippen zodat deze blootgesteld zijn aan de zon. Net als babyolie absorbeert en reflecteert gloss het zonlicht, waardoor het risico op verbranding vergroot. Ga in plaats daarvan voor een lippenbalsem met spf: ze zijn dikker en wasachtiger dan gloss en blijven beter zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *